Az ázsiai nők és a szépség trükkjeik

Napjainkban egyre többen kedvelik meg az ázsiai kozmetikumokat és szépségápolási termékeket. Hazánkban is sok ilyen terméket lehet már kapni és sok nő igazán meg is kedvelte ezeket a termékeket, merthogy az ázsiai nők bőre szép és lássuk be, minden nő szeretne szép lenni. Nézzük is, mit tudnak az ázsiai nők, miért is olyan szép a bőrük és miért néznek ki mindig olyan üdén és fiatalosan?
Az ázsiai nők és a szépség trükkjeik

Az ázsiai nők sok időt szentelnek a szépségük megőrzésére és mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy a bőrük minél tovább üde és fiatalos maradjon. A fiatalok és az idősek is előszeretettel használnak arcmaszkokat, hogy ezzel is fokozzák a kollagéntermelést. A kollagén miatt marad rugalmas és feszes az arcbőr. Ennek is lehet köszönhető, hogy sok esetben, még egy idősebb nő arcát sem látjuk nyúzottnak, fáradtnak és fakónak.

Mint ahogyan az arcmaszkok, úgy a rendszeres arcmasszázs sem maradhat ki az ázsiai nők napi szépségápolási rutinjából. Mindenki tudja, hogy a masszázsnak mennyi áldásos hatása ismeretes. Az arc masszázsnak is ezernyi csodás előnye van. Többek között fokozza a vérkeringést, illetve segít az izomfeszültség megszüntetésében és az öregedés jelei, mint például az arc és a szem alatti puffadás is enyhíthető a rendszeres arcmasszázs segítségével.

Az arctisztítás nagyon lényeges, hiszen ilyenkor távolítjuk el a napi szennyeződéseket az arc pórusaiból. Az ázsiai nők szentül hisznek a dupla arctisztításban, míg más országokban sokan csak sima vizet, azaz a legegyszerűbb arcmosási módot használtak még évekkel ezelőtt is. Ma már azonban sokan, sokkal tudatosabban tisztítják meg az arcukat és használnak dupla arctisztítót a tiszta arcbőr érdekében. De mit is jelent a dupla arctisztítás? A napi szennyeződéseket és a sminket egy úgynevezett olajos alapú arctisztítóval mossuk le. Aztán következhet a habzó vagy géles vizes alapú arctisztító, amely a további szennyeződéstől szabadíthat meg bennünket. Minél tisztább az arc bőre annál biztosabb, hogy az arctisztítás után alkalmazott arcápolási termékek hatóanyagai valóban ott és úgy fejtik ki a hatásaikat, ahogyan és ahol az szükséges.

Ázsiában rendkívüli módon szeretnek természetes anyagokat használni a bőrük és a hajuk ápolására. Ilyen a rizsvíz is. Vízben áztatnak rizst, majd ennek a levét használják az arcuk és a hajuk ápolására. Szentül hisznek benne, hogy a rizsvíz lassítja a bőrben zajló öregedési folyamatokat. De ezt a vizet a hajukra is használják, ami fényessé és ragyogóvá varázsolja a hajkoronájukat.

Kapcsolódó cikkek

Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

A francia nők nagyon kifinomultak és ízlésesek és sok mindent másként csinálnak, mint a világ más tájain élő nők.

Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Minden évszázadban voltak olyan trendek, amikor is a nők csakis kínszenvedés által lehetett szebbek.

Az ázsiai nők és a szépség trükkjeik

Az ázsiai nők és a szépség trükkjeik

Ázsiában a nők előszeretettel hódolnak a többlépcsős arcápolásnak.