Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Vannak olyan trendek, praktikák, amelyek minden korban megbolondították a nőket, és ha még szenvedtek is ezektől a szépség trükköktől, nem hagytak volna fel azokkal, mert azt gondolták, hogy a szépségért meg kell szenvedni. Még szerencse, hogy ma már nem igazán gondoljuk így, de azért a modern eszközök is lehetővé teszik, hogy úgy legyünk szépek, hogy az ne okozzon fájdalmat.
Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

A nők mindig is nagyon kedvelték a divatot és előszeretettel utánozták egymást, még akkor is, ha ez az életükbe került. Éppen ez történt a 19. században is, amikor divatba jöttek a színes ruhák. Hiszen korábban csak olyan anyagokból készültek a nők számára is ruhák, mint a férfiak nadrágjai és zakói. A 19. században, Európában divatba jött az úgynevezett párizsi zöld szín, amiért a női nem annyira rajongott. De ahhoz, hogy ilyen kellemes színt érjenek el, arzén használtak a ruhák, a szövetek festésekor. Az arzént senkinek sem kell bemutatni és a negatív hatásait sem. Ennek ellenére nagyon sok hölgy előszeretettel viselte a mérgező ruhákat.

A 18. században élő francia nők sem mondtak volna le semmi pénzért a hatalmas parókákról, hiszen ez fejezte ki igazán a nőiességüket. Igaz, hogy ezek a parókák valódi emberi hajból készültek, de állati zsírral rögzítették ezeket a parókákat a nők fejéhez. Mivel a nők reggeltől-estig ezeket a parókákat viselték, így egyrészt a saját hajuk sínylette meg az állandó parókaviseletet, másrészt a zsírból áradó szag, a kastélyok legmélyebb zugából is vonzotta a patkányokat. Gondolhatjuk, hogy ennek ellenére sem mondtak le a hölgyek erről a fura divatról.

Ha előre ugrunk még két évszázadot és a 16. századi Angliában találjuk magunkat, azt gondolnánk, hogy mindenki fogászati kezelésre szorult volna. De nem, csakis a felső társadalmi réteg. Ugyanis I. Erzsébet királynőt utánozva nagyon sok nő festette feketére a fogait, hogy utánozza a királynőt. A királynő fogai azonban az akkor népszerű nádcukor miatt veszítette el fehér színét és egészséges állapotát, vagy váltak azok feketévé, míg a szegényebb nők pusztán hasonlítani szerettek volna a királynőre, mivel ők nem engedhették meg maguknak a nádcukor fogyasztását. A királynő nevéhez fűződik a borotvált szemöldök is, ami szintén nagyon népszerű volt a hölgyek körében.

Kleopátra szeretett tejben fürödni, azt azonban lehet, csak kevesen tudják, hogy az ajkát is imádta sötétpirosra, bordóra festeni. Ezt az egyiptomi rúzst különféle bogarakból alkották meg, majd később vegyszereket használtak ezeknek a trendi színeknek az elérésére, amelyek használata sok esetben végződött halállal.

Kapcsolódó cikkek

Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

A francia nők nagyon kifinomultak és ízlésesek és sok mindent másként csinálnak, mint a világ más tájain élő nők.

Három tipp pedikűrösöknek

Három tipp pedikűrösöknek

Ha igazán jók akarunk lenni a szakmánkban, akkor megéri kicsit jobban odafigyelni olyan részletekre, amelyek később sokszorosan megtérülnek.

Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Minden évszázadban voltak olyan trendek, amikor is a nők csakis kínszenvedés által lehetett szebbek.