Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

A francia nőkről többek között az jut eszünkbe, hogy kifinomultak, elegánsak és szépek. Nem csak ennyiben térnek el a világ más részein élő nőktől, hanem sok minden másban is. Mutatjuk is, melyek ezek!
Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

A francia nők ugyan szeretnek öltözködni és a divatot is preferálják, azonban a kényelemről semmi pénzért sem mondanának le. A francia nők ugyanis nem bújnak annyira szűk ruhákba és nadrágokba, amely korlátozná őket a mozgásban és a mindennapi tevékenységeik elvégzésében.

A francia nők szerint, a kevesebb több. Ha fel szeretnék magukra hívni a figyelmet, akkor csipke vagy selyemruhába bújnak, de ezeket a holmikat is szolidan tudják viselni. Szentül hisznek abban, hogy a szolidabb darabokkal, sokkal inkább fel tudják magukra hívni a figyelmet, mint egy mélyen dekoltált vagy mini ruhával.

A francia nők nőiessége és kifinomultsága abban is megmutatkozik, hogy nem igazán viselnek még a téli legnagyobb hidegben sem sapkát. Ehelyett a kalapot részesítik előnyben és mindig az évszaknak megfelelő kalapjaik közül válogatnak, ha mégis fejfedőt szeretnének viselni. Úgy vélik, egy kalap sokkal nőiesebb, mint egy vastag kötött sapka, amiben azért lehet némi igazság.

Ha azt gondoljuk, amikor Párizsba érkezünk, hogy egy színes forgatagban találjuk majd magunkat, akkor tévedünk. Hiszen az emberek, különösen a nők, nem igazán preferálják a színes holmikat. Sokkal inkább kedvelik a fekete színt és kombinálják a fekete és annak sötétebb és világosabb árnyalatait, amikor öltözködésre kerül a sor. Az üzletekben is nagyon sok és sokféle fekete női holmival találkozhatunk.

Napjainkban nagy divat a szemöldöktetoválás, illetve sokan a szemöldöküket egészen vékonyra igazítják vagy igazíttatják. Nem úgy a francia nők. Ők valóban csak kiszedegetik a felesleges szőrszálakat, kicsit igazítanak azon, és ezzel kész is a szemöldök rendbe tétele. Úgy vélik, hogy minden női arc milyenségét, a szemöldök határozza meg. Ha alaposan hozzányúlunk forma és szín tekintetében a szemöldökünkhöz, azzal az arc karakteressége szűnik meg.

Ha a szépségápolásról van szó, a francia nők ezen a téren sem esznek túlzásokba. A hajviselettel kapcsolatban is a természetességre törekszenek, éppen emiatt sem igazán szeretnek hajlakkot, styling termékeket, de még hajszárítót, hajsütővasat, vagy hajegyesítőt használni.

Kapcsolódó cikkek

8 szokás, ami árt a hajadnak

8 szokás, ami árt a hajadnak

Mindannyian szép, egészséges hajkoronára vágyunk, azonban a hajápolási rutin közben tudtunkon kívül akár kárt is tehetünk benne.

Az ázsiai nők és a szépség trükkjeik

Az ázsiai nők és a szépség trükkjeik

Ázsiában a nők előszeretettel hódolnak a többlépcsős arcápolásnak.

Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

Akár a francia nőktől is tanulhatnánk – sok mindent másként csinálnak

A francia nők nagyon kifinomultak és ízlésesek és sok mindent másként csinálnak, mint a világ más tájain élő nők.