8 szokás, ami árt a hajadnak

Mindannyian szép, egészséges hajkoronára vágyunk, azonban a hajápolási rutin közben tudtunkon kívül akár kárt is tehetünk benne.
8 szokás, ami árt a hajadnak

Cikkünkben 8 olyan gyakori hajápolási hibát mutatunk be a Browse.hu és a Created.hu szerkesztőinek segítségével, melyek ártanak a hajnak. Lássuk, melyek ezek!

Túl sok fésülés

Természetesen nem arról van szó, hogy nem szabad fésülködni, azonban a régről származó mítoszt, miszerint „százszor kell naponta áthúzni a fésűt a hajon” érdemes elfelejteni. A túl sok fésülködés hatására, a hajvégek töredezetté válhatnak, és hajhullás is bekövetkezhet.

Túl gyakran szárítod

A hajszárító egy remek találmány, azonban, ha teheted inkább, hagyd, hogy a hajad a levegőn száradjon meg. Ez hosszadalmasabb, de sokkal kíméletesebb módszer. A forró levegő, amivel a hajszárító dolgozik, szárítja a hajat, melynek hatására sérülékenyebb, roncsolódottabb lehet.

Ha mindenáron ragaszkodsz a hajszárítóhoz, válaszd az alacsony fokozatot, a hajszárítót pedig ne tartsd túl közel a hajadhoz.

Túlzásba viszed a sampon használatát

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl sok sampont használnak, amit ráadásul közvetlenül a hajukra öntenek. A helyes módszer, ha a tenyeredbe nyomod a sampont, amit aztán egyenletesen elosztasz.

A nedves hajat hajkefével fésülöd

A víz gyengébbé teszi a hajat, ezért a mosás után semmi esetre se ess neki egy hajkefével. Miután megmostad a hajad, óvatosan bontsd ki, ehhez használd az ujjaidat, vagy egy nagy fogú fésűt.

Nedves hajon használsz hajsütőt vagy hajvasalót

A hajsütő és a hajvasaló segítségével változatos frizurákat kreálhatunk, a szög egyenestől, egészen a buja, göndör fürtökig. Fontos, hogy ezeket az eszközöket, mindig csak száraz hajon szabad használni, és lehetőség szerint a legkisebb hőfokon. Nedves hajon használva, kigőzölheted a hajad, és a hajvégek is töredezhetnek.

Szárazra törlöd a hajad

A mosás után, elég csak felitatni a felesleges vizet a hajról, nem szükséges dörzsölni, túlszárítani, mivel ez csak árt a hajnak.

Nem óvod a káros napsugaraktól

Ha huzamosabb ideig tartózkodsz a napon érdemes kalappal, télen sapkával óvni a hajad, mivel a napsütés kiszáríthatja a fürtjeidet. Ezek a kiegészítők nem csak a hajadat védik, hanem divatos kiegészítői lehetnek az öltözékednek, bátran viseld őket!

Elmulasztod a hajvágást

A hajad mindig egészségesnek és ápoltnak fog hatni, ha rendszeresen levágatod a károsodott, töredezett hajvégeket. Bár néha nehéz rászánni magad a hajvágásra, például időhiány miatt, vagy, mert növeszted a hajad, de megéri!

Írásunk a Goodness.hu, az Onside.hu és a Sociable.hu magazin közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkek

8 szokás, ami árt a hajadnak

8 szokás, ami árt a hajadnak

Mindannyian szép, egészséges hajkoronára vágyunk, azonban a hajápolási rutin közben tudtunkon kívül akár kárt is tehetünk benne.

Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Őrültségek, amelyek miatt a nők szépnek gondolták magukat

Minden évszázadban voltak olyan trendek, amikor is a nők csakis kínszenvedés által lehetett szebbek.

Három tipp pedikűrösöknek

Három tipp pedikűrösöknek

Ha igazán jók akarunk lenni a szakmánkban, akkor megéri kicsit jobban odafigyelni olyan részletekre, amelyek később sokszorosan megtérülnek.