Válogatott játékosok a Sopron labdarúgócsapatából

Olyan magyar futballistákat gyűjtöttünk össze, akik a karrierjük alatt a Sopronba is játszottak és bemutatkozhattak a magyar válogatottban is.
Válogatottak Sopronban

Egyértelműen Huszti Szabolcs a leghíresebb magyar labdarúgó, akik pályára lépett Sopronban. Az FTC-ben nevelkedő játékost nem igazán kell bemutatni senkinek, Huszti 2001-ben került fel a Fradi elsőcsapatához, de ekkor még nem igazán jutott játéklehetőséghez. A 2003/2004-es szezonban viszont kölcsönadták a Sopronnak félévre, ahol 14 meccsen 6 gólt is szerzett. Nyáron vissza is rendelte a Fradi, ahol ekkor már meghatározó játékosnak számított és több külföldi csapat is felfigyelt rá. Végül a Metz csapatát választotta, 2005. július 29-én mutatkozott be a francia első osztályban a Paris Saint-Germain ellen. A csapata végül kiesett Huszti pedig csapatot és bajnokságot váltott. A több poszton is bevethető játékos 2004 és 2010 között 51-szer lépett pályára a magyar válogatottban, ami akár sokkal több is lehetett volna, ha nem balhézik össze a szövetségi kapitánnyal.

Bárányos Zsolt a Honvédban nevelkedett és itt is mutatkozott be az NB 1-ben, ezután 1998 és 2002 között 4 évet légióskodott Belgiumban, a Lommel csapatában 71 meccsen 20 gólt szerzett. Bárányos végül 2002-ben hazatért, a 2004/2005-ös szezonban pedig Sopronba igazolt, ahol 28 meccsen 14-szer is a kapuba talált, az év végén pedig megnyerte a Magyar Kupát a csapattal. Az irányító középpályás ezután nagyjából évente váltogatta a csapatait, 2017-ben vetett véget a pályafutásának. Bárányos 6-szor lépett pályára a magyar válogatottban.

Feczesin Róbert 2003-ban mutatkozhatott be a magyar élvonalban, az Újpesttel pedig egyből ezüstérmet nyert a szezon végén. 3 évet töltött el a lila-fehéreknél mielőtt Sopronba került. A 2006/2007-es volt a pályafutásának az egyik legjobb idénye, ekkor 29 találkozón 11-szer vette be az ellenfelek kapuját. Nem véletlen, hogy lecsapott rá a Brescia, a csapata egyébként kiesett a Seria A-ból az első éve után, de Feczesin további 4 évre még a csapatnál maradt. A magyar válogatottban 12-szer lépett pályára és 4 gólt szerzett, Mexikó ellen debütált még 2005 decemberében, Lotthar Mattheus egyből a kezdőcsapatba nevezte ekkor.

Kapcsolódó cikkek

Válogatottak Sopronban

Válogatott játékosok a Sopron labdarúgócsapatából

Olyan magyar futballistákat gyűjtöttünk össze, akik a karrierjük alatt a Sopronba is játszottak és bemutatkozhattak a magyar válogatottban is.

A legjobb soproni kosárlabdázók

Az év kosárlabdázói Sopronban

Az év kosárlabdázói Sopronban A méltán híres, 2022-ben Euroligát nyerő Sopon Basket csapatából sokszor nyerte el egy-egy játékos ezt a kitüntetést.