Az év kosárlabdázói Sopronban

Az év kosárlabdázói Sopronban A méltán híres, 2022-ben Euroligát nyerő Sopon Basket csapatából sokszor nyerte el egy-egy játékos ezt a kitüntetést.
A legjobb soproni kosárlabdázók

Balogh Judit talán minden idők legjobb magyar kosárlabdázója, aki egyébként nem csak Magyarországon számított a legjobbnak, hanem a külföldi karrierje alatt is a csapatai legjobb játékosa volt. Balogh 13 évet húzott le a BEAC csapatában, mielőtt Párizsba igazolt, ahonnan egy év után hazatért és Sopronba került. A 2-es, 3-as poszton játszó játékos ekkor már 3-szor megnyerte az év női kosárlabdázója díjat, de a hazatérése után 1993-ben egyből a Sopronban is őt választották meg. Balogh az 1995/1996-os idényt ismét Franciaországban töltötte, ahol megválasztották az év külföldi játékosának. Később még 1997 és 2003 között 6 idényt játszott Sopronban, összesen 9-szer lett az év kosárlabdázója, a 7-es számú mezét visszavonultatták, 2005-ben pedig beválasztották minden idők 25 legjobb játékosa közé.

Egy másik soproni legenda is van, akinek visszavonultatták a mezét és volt az év játékosa is. Honti Kata 11-es mezszámát sem fogja már senki viselni, az év játékosa díj pedig 2012-ben jött össze neki. Ezután pont otthagyta a soproni csapatot és több év légióskodás következett neki, végül 2016-ban tért haza Sopronba, majd még egy szezonre külföldre igazolt, 2019-ben befezte a pályafutását a sárga-zöldeknél. Honti több mint 100-szor lépett pályára a válogatottban és több min 1000 pontot szerzett ezalatt.

Fegyverneki Zsófia a 2011/12-es szezonban közölte a klubvezetőkkel, hogy ott akarja hagyni a pécsi csapatot és a Sopron csapatában szeretnél folytatni. A váltás meg is történt, Fegyverneki pedig már több mint egy évtizede a jelenkori magyar női kosárlabda egyik legmaghatározóbb és legjobb játékosa. A 178 centiméteres irányító 2010-ben volt először az év játékosa, 2011-ben pedig megvédte a címét. Ezután még háromszoros is megnyerte ezt a címet, legutóbb 2018-ban jött

Kapcsolódó cikkek

A legjobb soproni kosárlabdázók

Az év kosárlabdázói Sopronban

Az év kosárlabdázói Sopronban A méltán híres, 2022-ben Euroligát nyerő Sopon Basket csapatából sokszor nyerte el egy-egy játékos ezt a kitüntetést.

Válogatottak Sopronban

Válogatott játékosok a Sopron labdarúgócsapatából

Olyan magyar futballistákat gyűjtöttünk össze, akik a karrierjük alatt a Sopronba is játszottak és bemutatkozhattak a magyar válogatottban is.