Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

Mindenki otthonos lakásra vágyik. Egy olyan helyre, ahol valóban élvezet élni, létezni és a mindennapjainkat eltölteni. Azzal, hogy berendeztük a lakást, még nem ért véget az otthonunk kialakítása. Szükségünk van olyan dekorációs elemekre, amelyektől igazán otthonná, a nyugalom szigetévé válhat a lakásunk. A cikkünkben olyan dekorációs elemeket mutatunk be, amelyek valóban lehetővé teszik, hogy a lakásunk ne csak egy olyan hely legyen, ahol élünk, eszünk és alszunk, hanem ahol valóban jól is érezzük magunkat. Az otthonos lakás kialakításában a Dovido lehet a segítségünkre.
Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

1. A falak más megvilágításba helyezése

A falak lehetnek unalmasak is, de lüktethetnek is, mintha csak élnének. Ezt a hatást akár a gondosan megválasztott tapétákkal is elérhetjük. Akár a lakásunk minden helyiségébe vásárolhatunk egy-egy hangulatos faldíszt, hiszen nagyon sokféle variációban, színben, mintában és anyagban készülnek ma már tapéták. A flíz tapéták például nem csak tartósak, de víz és karcállóak is. A tapéták is többféle kategóriákra vannak osztva: autók, térképek, fák, kövek, téglák, tájak, absztrakt, egyszínű, világegyetem, szövegek, idézetek, emberek, minták, street art, XXL fotótapéták, városok.

2. A terek megalkotása paravánnal

Ma a modern lakásokba gyakran egy nagy térben, több helyiség is megtalálható, azaz nem választják el falak a helyiségeket. Ilyenkor jól jönnek az ötletes megoldások, mint például a paraván, amely lehetőséget biztosít a saját terünk megalkotására, de a paraván segítségével, akár egy irodát is létrehozhatunk a nappaliban, vagy akár egy másik szobában. A paravánnak nem csak funkciója van, hanem dekorál is. A feng shui is nagy szerepet tulajdonít a paravánoknak az egyes helyiségekben, különösen a hálószobákban. A különféle színű és mintázatú paravánok érdekessé varázsolják a belső teret.

3. Az órák nem csak az időt mutatják

A falra helyezett óra nem csak a pontos idő meghatározásában lehet a segítségünkre, hanem kiemelkedő a dekorációs szerepe is. Mivel az órák ma már nélkülözhetetlen elemei a háztartásnak, így miért ne választhatnánk olyan órát, amely nem csak funkciót tölt be, hanem a lakásunkat is díszíti?

4. A teljes összkép megteremtése

Amikor beköltözünk az új lakásunkba, érezhetjük azt, hogy valami hiányzik az életünkből. Valami, ami nem csak a hangulatteremtésben kiemelkedő, hanem az összhatás megteremtését is elősegíti. A falra helyezett képek soha nem mennek ki a divatból, legfőképpen azért, mert nem csak vászonképeket lehet ma már kapni a piacon, hanem nagyon dizájnos és modern darabokat is. A vászonképek mellett vásárolhatunk akrilüveg képeket, parafa képeket és kézzel festett képeket is. A kínálatban szerepelnek klasszikus darabok, háromrészes, ötrészes és többrészes képek is.

Kapcsolódó cikkek

Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Íme, a legfontosabb előnyök.

Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Ha hiszed, ha nem, a társadalmi változások is kihatással vannak rájuk.

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Lakásvásárlás és bérlés Magyarországon és az EU-ban