Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

A tapéta az idei év kulcstrendje, és nem úgy tűnik, hogy a vásárlók lelkesedése egyhamar alábbhagyna. Tapétaötleteket bárki számára akadnak, a virágoktól és trompe l'oeil-től a kortárs geometrikus és trópusi mintákig vagy állatmotívumokig és építészeti tervekig.
Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Az új nyomtatási technikák folyamatosan feszegetik a határokat, és az új felületek még izgalmasabbá teszik a lehetőségeket. Elmúltak már azok az idők, amikor csak papírra lehetett nyomtatni: ma már szinte bármilyen mintával díszíthetjük a parafát, szöveteket és selymeket.

1. Tájképek

Egy lenyűgöző falfestmény magával gragadja a képzeletet. Rengeteg tapéta létezik, amelyet kifejezetten erre terveztek a trompe l'oeil illusztrációkkal, és még kis helyeken is extra dimenziót adhatnak. Egy falfestmény másik világba repíthet, ráadásul a természet ihlette dizájn kiválasztásával elmosódhat a határ a bent és a kint között.

2. Maximalizmus

Ez a merész belsőépítészeti irányzat szembeszáll a skandináv típusú visszafogottsággal, és vad formavilágot alkalmaz. A leopárdnyomatok, a patchwork, a csillagok és a csíkok együtt bizonyítják, hogy sokból is lehet még több.

3. Virágok

A virágos szobadekoráció bármilyen térhez igazítható, legyen az vintage, retro vagy modern. Amikor virágmintát választ otthonába, gondoljon a virágok méretére is! A nagy nyomatokkal a kis helyiségek még kisebbnek tűnhetnek, ezért ragaszkodjon a finomabb mintákhoz a tér illúziójának megteremtéséhez.

4. Drámai grafikai elemek

Ebben az évben mindannyian biztonságot keresünk a káosz közepette. Az egyszerűsített, strukturált dizájn népszerűsége megnőtt. Egyre nagyobb szükség van a rend bevezetésére az élet minden területén, a wellness-trendektől a társkereső alkalmazásokig. Az elemi geometriai elrendezések, a finoman megemelt domborművek és a monokróm palettákat idéző belső terek a mintában és a rutinban rejlő kényelmet szolgálják.

5. Népművészeti motívumok

A társadalmi nyugtalanság olyan tervek iránti vágyhoz vezetett, amelyek a hitelesség, az emberség és a megbízhatóság értékeit tükrözik. Ilyenkor sokan a hagyományokat, a kézműves kivitelezést, az ismerős természeti motívumokat részesítik előnyben. Szívesebben vesszük körül magunkat olyan mintákkal, amelyek szeretettel készültek, szemben a tömeggyártású termékekkel. A bizonytalan időszakban nem ritka, hogy a nosztalgia bizonyos elemei megjelennek.

Kapcsolódó cikkek

3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

Ha lazítani és megfiatalítani szeretné a testét, akkor többéle szaunát is érdemes kipróbálnia.

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Lakásvásárlás és bérlés Magyarországon és az EU-ban