6 feng shui tipp a jobb alvásért

A Feng Shui egy több ezer éves múlttal rendelkező kínai tudomány, melynek célja, hogy megteremtse az összhangot az Ég, a Föld és az Ember között. Nálunk Európában a XX. században kezdett elterjedni. Célja a harmonikus energiaáramlás által magasabb életminőség megteremtése.
6 feng shui tipp a jobb alvásért

Életünk egyharmadát alvással töltjük, így nem csoda ha a Feng Shui szerint az otthonok legfontosabb bútordarabja az ágy. A pihenés kihat az ébren töltött idő minőségére is, kipihentebben jobban tudunk koncentrálni, kiegyensúlyozottabbak vagyunk, ezt pedig az ágyban töltött minőségi alvás biztosítja.

Ehhez az ágyneműk is hozzájárulhatnak, vásároljunk ágyneműhuzatot egy színben bármelyik ágynemű értékesítéssel foglalkozó üzletből. Pihenés közben érzékeny állapotba kerülhetünk a minket körülvevő energiákra, ezt az ágy megfelelő elhelyezésével mi is befolyásolni tudjuk, a Feng Shui szerint ugyanis a bútorok elhelyezése befolyásolja az energiák mozgását, ami hatással van a benne élőkre. A minél pihentetőbb alvás érdekében a Feng Shui szerint több tényezőre is figyelni kell.

Mire kell figyelni a pihentetőbb alvás érdekében?

  1. Az ajtó nyitásakor ne az ággyal találjuk szembe magunkat,

  2. Ne legyen az ágy a szoba közepén,

  3. Az egyik ágyvég, ahova a fejünk kerül, jó ha a falnál van a biztonságérzet érdekében,

  4. Az ágy ne legyen az ablak és az ajtó között, mert akkor a távozó negatív energiák az ágyon keresztül távoznak,

  5. Ne tegyük az ágyat ablak alá,

  6. Megfelelő sötétítőt alkalmazzunk.

Azért, hogy az alvás minél pihentetőbb legyen, az ágyat lehetőleg olyan helyre kell tenni a hálószobán belül, hogy benne fekve lássuk a hálószoba ajtaját. Ne tegyük azonban vele közvetlenül egy vonalba sem, az ágyat az ajtótól mindig átlósan helyezzük el.

Mit tehetünk az egészségesebb otthonért?

● Amennyiben az ágy csak az ajtóval egyvonalban helyezhető el, érdemes egy kristálygömböt elhelyezni az ajtó és az ágy közé, megfelezve a kettő közötti távolságot.

● Az ágy fejtámlája falfelület elé, vagy a falra kerüljön.

● Semmiképpen sem legyen azonos a fejtámla és a mosdó fala. Amennyiben elkerülhetetlen, érdemes egy tükröt elhelyezni a falon, ami energetikai szempontból semlegesíti a mosdót.

● Az ágy lehetőleg három oldalról megközelíthető legyen a Feng-Shui szerint nem ideális, ha az ágy hosszabbik oldala a falnak támaszkodik.

● Minden esetben teret kell hagyni a fal és az ágy között, amennyiben nem lehetséges tegyünk tükröt arra a falra, amely érintkezik az ággyal.

● Gerendák és ferde mennyezetek nyomasztóan hathatnak arra aki alatta fekszik, ezért érdemes mellőzni ezeket, vagy szintén tükörrel lehet korrigálni a problémát.

● A hálószobába vezető ajtók nem nyílhatnak közvetlenül az ágyra, az ágy bármelyik részére.

● Az ágy lábai ne mutassanak egyenesen az ajtó felé, mert ezt nevezi koporsó helyzetnek a Feng Shui.

Összegezve

A Feng Shui szerint több olyan tényezőt is érdemes betartani a lakberendezésben, ami a harmonikus energiaáramlás segítségével sokat tud tenni a jobb alvás érdekében.

Kapcsolódó cikkek

Kandallók a történelemben: Az időtlen elegancia nyomában

Kandallók a történelemben: Az időtlen elegancia nyomában

A kandallók története hosszú időre nyúlik vissza, és az évszázadok során az otthonok központi fűtésének és a belső tér díszítésének fontos elemeivé váltak.

Hogyan rendezze be a garázsát

Hogyan rendezze be a garázsát

Többféleképpen is berendezheti a garázsát, többek között zónák segítségével különíthet el bizonyos területeket.