Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Az elektromos padlófűtés energiahatékony módja annak, hogy az otthon leggyakrabban használt helyiségek hőellátását biztosítsuk, miközben alacsonyan tartjuk az energiaköltségeket.
Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Az elektromos padlófűtési rendszereket általában fürdőszobákba, konyhákba és hálószobákba építik be, de olyan helyiségek extra melegítésére is használhatók, mint az alagsor, amelyeket a hagyományos légfűtéses rendszerekkel nehéz felmelegíteni.

Az elektromos padlófűtés telepítése egyszerű, hiszen minden padlótípushoz létezik padlófűtés, beleértve a csempe-, vinil-, szegezett keményfát és laminált padlót, hogy csak néhányat említsünk.

Kényelem és tisztaság

Az első számú ok, hogy az új padló alá elektromos padlófűtést telepítsünk, abszolút a kényelem és tisztasá. A padlófűtés szó szerint luxus. Az elektromos sugárzó padlófűtés nagyon tiszta hő, mivel nem támaszkodik a levegőre, amely keringetheti a port és egyéb allergéneket - mondja Tóth Tamás, a Magyar Országos Elektromos Fűtés Szövetség elnöke.

Halk

A padlófűtési rendszerek nem hangosak, mint egy központi kazán, nem szárítják ki a levegőt, és nem igényelnek rendszeres karbantartást.

Megfizethető

Az elektromos padlófűtés olcsó, ha egyébként is padlócsere vagy -szerelés közben helyezik be. A hidraulikus rendszerekkel ellentétben az elektromos padlófűtési rendszerekhez nincs szükség drága szivattyúkra vagy vízmelegítőkre. A fűtött padlós otthonok értéke emellett általában 3,2 százalékkal megnő.

Energiát takarít meg

Az elektromos sugárzó padlófűtés energiahatékonysága magasabb, mint a központi levegős rendszereké, mivel infravörös hővel közvetlenül melegíti fel a helyiségben lévő embereket és tárgyakat. A padlófűtési rendszerek üzemeltetése is olcsó, egy átlagos fürdőszobát fillérekért fel lehet fűteni.

Rugalmas

Az elektromos sugárzó padlófűtés használható elsődleges hőforrásként, vagy kiegészítő hőforrásként olyan helyiségekben, amelyeket nehézkes fűteni, például a pincében vagy egy garázs feletti helyiségekben.

Energiahatékony az elektromos padlófűtés?

A válasz igen, az elektromos sugárzó padlófűtés nagyon hatékony módja a hőszolgáltatásnak. Az elektromos padlófűtési rendszerek elektromos ellenállást használnak a hő előállítására, amelyet azután a helyiségben lévő szilárd tárgyakra sugároznak.

Ez sokkal kevesebb energiapazarlást jelent, mint a fűtés más formáinál, mivel a padlófűtéssel fűtött szilárd tárgyak tovább megtartják energiájukat, mint a meleg levegő. Ezenkívül az elektromos padlófűtés természetéből adódóan a legtöbb felhasználó arról számolt be, hogy alacsonyabb levegőhőmérséklet-beállítás mellett érzi jól magát, mint ha kizárólag levegős rendszert használna, ami jelentős energiamegtakarítást jelenthet.

Bár az elektromos sugárzó padlófűtés nagyon költséghatékony, mégis használ valamilyen áramot. A padlófűtési rendszer működési költsége függ a rendszer méretétől, az elérni kívánt hőmérséklettől és az elektromos áram költségétől.

Kapcsolódó cikkek

3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

Ha lazítani és megfiatalítani szeretné a testét, akkor többéle szaunát is érdemes kipróbálnia.

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Lakásvásárlás és bérlés Magyarországon és az EU-ban

Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

A lakásunk igazán akkor válik otthonossá, amikor minden a helyére kerül. A bútorok, a kiegészítők és a dekorációs elemek is. A cikkben 4 dekorációs elemet mutatunk be.