Így találd meg a konyhába a tökéletes szekrénysort

A konyhabútor vásárlása költséges projekt is lehet, de egy kis utánajárással sokat könnyíthet a saját helyzetén. Nem árt, ha végiggondol néhány alapvető szempontot, amelyek szűkítik a lehetőségeket, és segítenek megtalálni azokat a szekrényeket, amelyek valóban passzolnak az otthonába.
Így találd meg a konyhába a tökéletes szekrénysort

Mik azok a konyhai szekrények?

A konyhában alsó, fali -és magas szekrényekből álló, összekapcsolt szekrénysor alakítható ki, ami helyt ad a konyhapultnak és a mosogatónak is, valamint a konyhai eszközök és élelmiszerek tárolására szolgál.

Konyhaszekrények vásárlása előtt

Készíts tervet a konyha átalakításához! A konyhatervező szoftvernek hála virágozhat a kreativitás. A legtöbb program tartalmazza a konyhaszekrény típusok és méretek alapvető választékát is. Számos konyhaszekrény-gyártó kínál ingyenes tervezőszoftvert, valamint konyhatervezést és -elrendezést.

Konyhaszekrény kategóriák

A konyhai szekrények három különböző kategóriába sorolhatók: alsó szekrények, fali szekrények vagy magas szekrények. A konyhaszekrény-tervek mindig tartalmaznak alsó szekrényeket, és általában fali szekrényeket is, míg a magas szekrények opcionálisak, ha még marad hely a konyhában.

Alsó szekrények

Az alsó szekrények a konyhabútor alapvető, kötelező elemei. A padlón helyezkednek el, így alátámasztják a pultot, a mosogatót és a kis készülékeket is. Emellett létfontosságú tárolóhelyet biztosítanak a pult alatt, nagy polcokkal és olyan extrákkal, mint a kihúzható szekrények.

Fali szekrények

A fali szekrények az alsó szekrényekkel együtt működnek, és hozzáférhető tárolást biztosítanak a tányérok és poharak, valamint a kisméretű, gyakran fogyasztott élelmiszerek számára. A fali szekrények a falhoz vannak rögzítve, általában közvetlenül az alsó szekrények fölé.

Magas szekrények

A gyakran kamrának nevezett magas szekrények azért illik a nevükhöz, mert a padlótól egészen a mennyezetig, vagy annak közelébe nyúlnak. A magas szekrények általában a fő szekrény oldalán helyezkednek el. Olyan tárgyakat tárolhatunk bennünk, amelyekre nincs minden nap szükség, például ömlesztett élelmiszereket és konyhai kiegészítőket.

Kapcsolódó cikkek

3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

Ha lazítani és megfiatalítani szeretné a testét, akkor többéle szaunát is érdemes kipróbálnia.

Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

Otthonos lakás 4 dekorációs elemmel

A lakásunk igazán akkor válik otthonossá, amikor minden a helyére kerül. A bútorok, a kiegészítők és a dekorációs elemek is. A cikkben 4 dekorációs elemet mutatunk be.

Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Ha hiszed, ha nem, a társadalmi változások is kihatással vannak rájuk.