Tudta, hogy a nyugdíjasoknak másképpen kell étkeznie? Elmondjuk, hogyan

63 éves kor fölött a szervezet egyre kevesebb kalóriát igényel. A probléma azonban, hogy sok nyugdíjas fenntartja a korábbi étkezési szokásait, így évről évre egyre többet szednek magukra. Íme, hogyan tehet ezellen!
Tudta, hogy a nyugdíjasoknak másképpen kell étkeznie? Elmondjuk, hogyan

1.Nassolási tabu

Egyen naponta háromszor, és két étkezés közt teljen el legalább 3-4 óra - tanácsolják a szakemberek. Ne nassoljon, ne egyen kis falatkákat két étkezés közt, és az utolsó étkezésre legalább lefekvés előtt 4 órával kerüljön sor! Édességet azonban fogyaszthat estére, ilyenkor a cukor már lassabban jut be a véráramba.

2. Élvezeti tréning

Egyen lassan és élvezettel! Hamarosan tapasztalni fogja, hogy a gyomra kevesebbel is beéri. Ha beköszönt a teltségérzet, semmiképpen ne falatozzon tovább. Érdemes megfigyelni és akár naplózni is az étkezési szokásait.

3. A fehérjék, mint építőkövek

A keresztvitágos zöldségek, így a brokkoli és a karfiol az étkezések alapját képezhetik. Aki már nem tud megfelelően rágni, de húsból szeretné bevinni a fehérjét, annak ajánlott a darálthús a steak helyett.

4. Esti kalcium

Az esti étkezésekbe kötelező beépíteni a kalciumot tejtermékek vagy akár brokkoli formájában, mivel ez az ásványi anyag az időseknél a csontok felépítésében, a vérképzésben, az izmok és az idegek egészségében is szerepet játszik, ráadásul a gyulladást is csökkenti a szervezetben.

Galambos Dániel


Kapcsolódó cikkek

A citrusfélék - 6 ok a citrusfélék fogyasztására – sok C-vitamint tartalmaznak.

6 ok a citrusfélék fogyasztására

A citrusfélék nagyon egészségesek. Ebbe a csoportba tartozik többek között a narancs, a citrom, a grapefruit, a lime és a mandarin. Télen minél több ilyen gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélyünk a különféle megbetegedésekre.

Így főzzünk nyári fogásokat gyorsan és könnyen

Így főzzünk nyári fogásokat gyorsan és könnyen

Amikor odakint süt a nap, meleg van, szép az idő, akkor valószínűleg minden szabad percünket odakint akarjuk tölteni.

Különleges édesburgonya receptek - Kipróbált és ízletes variációk

Különleges édesburgonya receptek - Kipróbált és ízletes variációk

Az édesburgonya sokak kedvenc körete, de nem csak a klasszikus fűszerezéssel készíthető el. A kreativitás és a különleges ízek felfedezése érdekében itt van néhány kipróbált és ízletes variáció az édesburgonyával!