Az étteremben használt legfontosabb gépek

A vendéglátás területén bármilyen kicsi vagy nagy méretű a vendéglátó egység, számos eszközre és berendezésre van szüksége a működéséhez.
Az étteremben használt legfontosabb gépek

A legfontosabb tevékenységek az ételkészítés, a higiénia és a tárolás biztosítása.

Milyen eszközök és gépek szükségesek egy étterembe?

A továbbiakban ezeket a készülékeket mutatjuk be, eláruljuk továbbá, hogy melyik és miért fontos.

● Hűtőszekrény

Az egyik legfontosabb gép az éttermi konyhán a hűtőgép, amely biztosítja az alapanyagok minőségét a folyamatos konyhai munkához. Lehet kisebb vagy nagyobb méretű a konyhai feladatok nagyságához mérten.

● Fagyasztó berendezés

A fagyasztó berendezések minden éttermi konyha alapjai, mert a tartós tárolás biztosítják. Számos megoldás közül lehet válogatni ezen téren. Választhatunk a ládák és a szekrények között, a ládák nem igazán lehet rendszerezni a szekrények fiókjaiban könnyebb megtalálni az alapanyagot. Fontos szem előtt tartani, hogy a fagyasztókban a zöldséget és a húst külön szekrényben kell tárolni, így egy fagyasztó nem elég az ipari konyhába. Léteznek még sokkoló hűtők is, ami egy különleges technológia, a háztartásban nem használják, viszont az éttermi konyhában feltétlenül szükséges a kész ételekhez.

● Sütő berendezések

A sütők szintén az alapfelszerelés részét képezik az ipari konyhában, elengedhetetlenek egy konyha működéséhez. Lehet gáz vagy elektromos üzemelésű. A sütők fajtái lehetnek tűzhely, olajsütő, rostlap, ipari sütők, tésztafőzők, pizzakemencék, mikrohullámú sütők.

● Tésztakészítő gép

A tésztakészítő gépek esetében háztartási és ipari változatok is léteznek. Az ipari változatok sokkal tartósabb anyagból készült, minőségi kivitelűek. Az előnyük, hogy gyorsan lehet velük homogén tésztát készíteni, az alapanyagokat kell csak adagolni a tényleges dagasztó munkát a gép végzi.

● Bár és turmixgépek

Az ételek mellé különleges italok járnak, amelyeket a bár és turmixgépekkel lehet elkészíteni. Attól függően, hogy milyen italt készítenek, különböző gépekre lehet szükségük. Gyümölcslevek készítéséhez egy citrusfacsaró vagy gyümölcs és zöldségcentrifuga jól jöhet. Amennyiben hűsítő nyári ital készítenének, a jégdaráló és a jégkása készítő tehet jó szolgálatot.

● Páraelszívó

A páraelszívó használata azért elengedhetetlen mert higiéniai szempontból a pára a baktériumok melegágya lehet, de a munkakörülményeket is megnehezíti.

● Mosogatógép

Mosogatógép szintén elengedhetetlenül szükséges az éttermi konyhákban, higiéniai okokból, hiszen az ételkészítésben és a felszolgálásban az eszközöket külön kell kezelni.

● Tároló berendezések

Egy jól menő konyha esetén a készételek tárolása fontos tényező. Ezen a téren a vákuumcsomagoló gépek jelentik a legmodernebb megoldást, amit még sokkoló hűtővel kombinálni lehet, így ez kimondottan költséghatékony megoldás lehet a vállalkozások számára.

Az Anvalor webáruházban vendéglátóipari gépek éttermeknek történő értékesítését végzik, számos változatban kapható minden nagykonyhai berendezés.

Összegezve

Minden ipari konyhában szükség van konyhai gépekre, hogy gyorsabban, tisztábban és higiénikusabban készítsék el az ételeket, illetve a konyhai munka folyamatosságát is biztosítani tudják.

Kapcsolódó cikkek

Az étteremben használt legfontosabb gépek

Az étteremben használt legfontosabb gépek

Kíváncsi vagy, hogy melyek az étteremben használt legfontosabb készülékek? Ebben a cikkben eláruljuk, hogy mire használhatod őket.

5 alkoholos koktél a hideg őszi napokra

5 alkoholos koktél a hideg őszi napokra

Az évszakok ízeit be tudjuk vinni a koktélokba is.

Tudta, hogy a nyugdíjasoknak másképpen kell étkeznie? Elmondjuk, hogyan

Tudta, hogy a nyugdíjasoknak másképpen kell étkeznie? Elmondjuk, hogyan

A hatvanas éveinkben már mást kell fogyasztanunk, mint a fiataloknak