A világ legokosabb kutyafajtái

A kutyák a kőkorszak óta hűséges társaink, és bizonyították, hogy rendkívül intelligensek.
A világ legokosabb kutyafajtái

A történelem során az emberek a kutyákat intelligenciájuk miatt tenyésztették, ami lehetővé tette számukra, hogy olyan feladatokat lássanak el, mint a navigátorok, rendőrkutyák, terepjárók, és még szórakoztatnak is minket. A világ legokosabb fajtái közül néhányan még arra is képesek, hogy filmsztárok, biztonsági tanácsadók és terápiás kutyák legyenek.

Bár egyesek úgy gondolják, hogy minden nagy és erős kutyafajta felsőbbrendű intelligenciával rendelkezik, a rottweiler kiváló választás egy kisebb kutyának. Bár a rottweilerek nem az agilitási képességeikről híresek, kiváló házőrző és engedelmességi partnerek. A papillonok pedig kistestű kutyák, amelyek súlya akár 10 kiló is lehet, de rendkívül intelligensek.

Az uszkárok egy másik kutyafajta, amely intelligenciájáról ismert a Nagyonállatshop szerint. Bár a pudlikat eredetileg kacsák behajtására tenyésztették ki, ma már szinte bármilyen munkában kiválóan teljesítenek, amit egy kutyának el kell végeznie. Emellett szeretik a gazdájukat, és nagyon hűséges társak. Kiválóan alkalmasak gyorsasági sportokra, és hipoallergének is.

A labradorok egy másik kutyafajta, amely rendkívül intelligens. Eredetileg a labradorokat vadászkutyaként használták, de manapság már barátságosak és társaságkedvelőek, és bármilyen munkára bevethetők. Bármilyen sportra kiválóan alkalmasak, de sok mozgást és kiképzést igényelnek ahhoz, hogy jó munkássá váljanak. A goldenek kiváló terápiás kutyák is a gyermekek számára, és számos munkára használhatók. Kiképezhetők arra is, hogy kiszagolják a kábítószereket, és segíthetnek a veszélyben lévő emberek megmentésében és védelmében.

A legokosabbnak tartott kutyák általában nagy energiájú fajták, amelyeknek sok fizikai és szellemi stimulációra van szükségük. Megfelelő mozgás nélkül ezek a kutyák unatkozhatnak vagy helytelen viselkedést tanúsíthatnak. Megfelelő kiképzéssel azonban gyorsan megtanulhatnak új trükköket. Gyakran jó szolgálati állatok és munkakutyák, mert szeretik az agyukat igénybe vevő munkákat.

A border collie-k a legokosabb kutyafajták közé tartoznak. Gyakran használják őket pásztorként a farmokon, így a juhok terelésére való képességükhöz éles elmére van szükség. Közepes méretűek és nagyon energikusak, ami ideális családi háziállattá teszi őket. Ezeknek a kutyáknak is nagy mozgástérre van szükségük, és minden nap rengeteg fizikai és szellemi tevékenységet kell végezniük. Ennek következtében nem ajánlottak kis lakásokba. Ugyanakkor remekül alkalmasak farmokra és más olyan környezetbe, ahol játszhatnak.

Egy másik rendkívül intelligens kutyafajta az ausztrál juhászkutya. Ezeket a kutyákat eredetileg Németországban tenyésztették pásztorkutyának. Ma azonban sportban és munkában is kiválóak. Mint minden kutya, ezek a kutyák is igénylik a vezetést, és nagyon hűségesek a gazdájukhoz. Veleszületett intelligenciájuk mellett ezek a kutyák rendkívül jó házőrző kutyák is.

Mi pedig így vigyázhatunk kutyáinkra.

Kapcsolódó cikkek

5 dolog, amit a nők a macsó férfiakban szeretnek

5 dolog, amit a nők a macsó férfiakban szeretnek

Még a 21. században is hódítanak a macsó férfiak.

Dolgok, amiket a férfiak és a nők teljesen másként látnak

Dolgok, amiket a férfiak és a nők teljesen másként látnak

A férfiak és a nők nagyon sok mindent másként látnak, másként élnek meg.

5 dolog, amit a nők egyedül szeretnek csinálni

5 dolog, amit a nők egyedül szeretnek csinálni

Léteznek bizonyos dolgok, amelyeket a nők csakis egyedül szeretnek csinálni.