Használtautó-kereskedés - Megéri ott választani?

Használt autót sokan vásárolnak és nem csak azok, akik nem tehetik meg, hogy újat vegyenek. Mindenkinek más az elképzelése az autó vásárlásról, van akinek a használt is tökéletesen megteszi.
Használtautó-kereskedés - Megéri ott választani?

De honnan vásároljunk használt autót?

Van választási lehetőségünk szalonból, használt autó kereskedőtől vagy magánszemélytől vásárolni, a budapesti használtautó felvásárlás folyamatos és biztonságos. Érdemes azonban mindig alaposnak lenni.


Mire figyeljünk a használt autó vásárlásánál?

Nyilván a legkevesebb kockázattal a hivatalos kereskedőtől történő vásárlás jár. Az autókereskedésekben garanciát kapunk és megbízható információkat a kiszemelt autóról. Ennek ellenére tisztán kell látnunk, hogy nem egy tökéletes minőségű, új autót vásárolunk.

Jó ha figyelünk az alábbi tényezőkre:

1. Műszaki állapot

Alapvető feltétel, a kiválasztás ezen a tényezőn múlik, de a futásteljesítmény is fontos.

2. Származás

A legbiztonságosabb választás ha az első tulajdonostól származó autót tudjuk megvásárolni. Minden további tulajdonos növeli a hibák számát.

3. Balesetmentesség

Egy kisebb baleset nem kizáró feltétel, azonban nagyobb balesetek műszaki hibákkal járhatnak, ezért sokkal alacsonyabb az áruk.

4. Szervíztörténet

Használt autók esetében a szerviztörténet rendkívül fontos ismereteket tartalmaz. Fontos,hogy szervizközpontban végezték-e a munkát, mert akkor utána lehet nézni a beépített alkatrész eredetének is.

5. Az autó belső terének állapota

Ha az autó belső tere erősen elhasználódott, akkor valószínűleg nem törődött az autó állapotával.

Milyen előnye van a kereskedőtől történő vásárlásnak?

Abban az esetben ha magánszemélytől vagy közvetítőtől vásárol, jelentős kockázatnak teszi ki magát. A műszaki hibára vagy egyéb problémára csak később derül fény, ami nem mindig rosszindulatú szándék eredménye, egyszerűen csak nem tud róla az eladó. Főként ha magánszeméllyel van dolgunk akkor fordulhat elő.

Azonban ha márka kereskedőtől vásárolunk nekik fontos a kialakult jó hírük, nem kockáztatják azt egy használt autó eladással, ezért a kínált járműveket mindig ellenőrzik és az állapotuk megfelel a leírtaknak.

Abban az esetben ha igénybe szeretnénk venni részletvásárlási lehetőséget vagy lízinget esetleg hosszú távú bérlést, a márkakereskedésben ezeket az értékesítési lehetőségeket is elérhetjük.

Azonban a márkaszervizből történő vásárlásnak is megvannak a hátrányai, például az, hogy a márkát kereső vásárlóknak több kereskedőt is meg kell látogatni, mire megtalálja a kívánt típusú autót, valamint az autó ára magasabb lehet, ha márka kereskedőtől vásárol a tökéletes műszaki állapot bizonyosságáért.

Azonban ha olcsóbb áron szeretnénk autót vásárolni és vállaljuk a későbbi javításokat akkor nem biztos, hogy szalonból kell autót vásárolnunk.

Összegezve

Használt autót lehetőség szerint márkakereskedésből érdemes választani, mert az ott eladásra kínált autók állapota megfelel a leírtaknak, míg a kereskedőktől és a magánszemélyektől történő vásárlásnál lehetnek olyan műszaki problémák amelyekről nem tájékoztatják a vevőt, van, hogy jóhiszeműen de olyan is előfordul, hogy tudatosan.

Kapcsolódó cikkek

Leteszteltük a Citroen Cactus C4-et

Ez a komfortos francia tud valamit: leteszteltük a Citroen Cactus C4-et

Könnyedén rugózik, jól kipárnázott és megfelelően motorizált.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler – Megérkezett az utód!

Megmaradt a karakteres külső, a merev tengelyek és a kiváló terepjáróképesség

Használtautó-kereskedés - Megéri ott választani?

Használtautó-kereskedés - Megéri ott választani?

Használt autót sokan vásárolnak és nem csak azok, akik nem tehetik meg, hogy újat vegyenek. Mindenkinek más az elképzelése az autó vásárlásról, van akinek a használt is tökéletesen megteszi.