3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

Ha lazítani és megfiatalítani szeretné a testét, akkor többéle szaunát is érdemes kipróbálnia.
3 típusú szauna, amit ki kell próbálnia

A hagyományos szaunák fából készültek, gyakran vastag üvegajtóval, és gáz- vagy fakályhával fűtenek. A hagyományos szaunákban a hő intenzív lehet, és a páratartalom rendkívül magas. A keletkező gőz megnövelheti a szívverést. A szauna másik típusa az elektromos szauna, amely vulkanikus köveket használ a hőtermeléshez. Ezek a szaunák azért népszerűek az Egyesült Államokban, mert gyorsan képesek megemelni és stabilizálni a hőmérsékletet. Az elektromos szauna használata is egyszerű, mivel nem igényel kézi munkát.

Ha úgy dönt, hogy szaunát vásárol, gondoskodnia kell arról, hogy a terület, ahol fel kívánja szerelni, vízszintes legyen. Ez biztosítja, hogy ne csúszkáljon, és megkíméli Önt attól, hogy a nehéz szaunát szűk helyeken keresztül kelljen manővereznie. Ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a szaunából, jó ötlet, ha olyan helyiségben helyezi el, amely megfelelő szigeteléssel rendelkezik. Alternatív megoldásként a szaunát a szabadban is elhelyezheti, ami egész évben enyhe éghajlaton működik a legjobban. A kültéri szauna legjobb helye egy tetővel fedett, védett helyen van. A házához közel, és villanykapcsolat elérhetőségén belül kell elhelyezni.

A hagyományos szaunák 185 és 195 Fahrenheit-fok közötti hőmérsékletet is elérhetnek. Az infraszaunák viszont alacsonyabb hőmérsékletüknek köszönhetően sokkal kényelmesebbek. Több izzadságot is termelhetnek, mivel a hő mélyebbre hatol a testbe. Ha stresszoldót keres, a szauna tökéletes hely lehet a kipróbálásra.

A szaunázás megkezdése előtt fontos, hogy sok vizet igyon. Az is fontos, hogy tiszta törölközőt viseljen. A szaunába lépés előtt olvassa el a szauna egészségügyi figyelmeztetéseit is. Érdemes heti néhány szaunázással kezdeni, és fokozatosan növelni a szaunában töltött időt és a hőmérsékletet.

A hagyományos szaunák gőzt tartalmaznak, ami segíthet megnyitni a melléküregeket. Választhatja azonban az infraszaunákat is, amelyeket kizárólag beltéri használatra terveztek. Ezek a szaunák ugyanazokat az előnyöket nyújtják, mint a hagyományos szaunák, de alkalmasabbak a szívbetegségben szenvedők és más egészségügyi problémákkal küzdő emberek számára. Ha szaunázáson gondolkodik, mindenképpen beszéljen orvosával, és konzultáljon egy szaunaspecialistával, mielőtt kipróbálná.

Az infraszaunák fényhullámok formájában termelik a hőt, és behatolnak az izmokba és az ízületekbe. A gőzszaunákkal ellentétben az infraszaunáknak általában 10-15 percig tart a felmelegedés, és alacsonyabb hőmérsékleten működnek. A hagyományos szaunáknál mélyebb izzadást is előidézhetnek.

A hagyományos finn szaunák egyszerű fűtési módszerekkel rendelkeznek. A hagyományos finn szauna például egy kővel töltött kályhát használ a szauna felmelegítéséhez. A szaunához általában egy kőkanál és egy vödör víz is tartozik. A helyiség hőmérséklete elérheti a 200 Fahrenheit-fokot is. Ahogy a helyiség hőmérséklete emelkedik, úgy emelkedik a testhőmérséklet is. Finnországban a lakosság több mint fele rendelkezik saját szaunával.

Kapcsolódó cikkek

6 feng shui tipp a jobb alvásért

6 feng shui tipp a jobb alvásért

A Feng Shui egy több ezer éves múlttal rendelkező kínai tudomány, melynek célja, hogy megteremtse az összhangot az Ég, a Föld és az Ember között. Nálunk Európában a XX. században kezdett elterjedni. Célja a harmonikus energiaáramlás által magasabb életmin

Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Íme, a legfontosabb előnyök.

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Venni, vagy bérelni? A nagy lakhatási kérdés

Lakásvásárlás és bérlés Magyarországon és az EU-ban