Hogyan rendezze be a garázsát

Többféleképpen is berendezheti a garázsát, többek között zónák segítségével különíthet el bizonyos területeket.
Hogyan rendezze be a garázsát

Például az összes autós szerszámot az egyik területre kell helyeznie, míg a kerti munkákat és a tárolási tárgyakat egy másik területen kell tárolnia. Ez megkönnyíti a garázs későbbi rendszerezését. A tárolóedényeket is felcímkézheti rövid leírással arról, hogy mit tartalmaznak.

Először is meg kell tisztítania a garázst a rendetlenségtől. Ez a projekt egy egész napot vesz igénybe, de gyorsabban fog menni, ha jól megtervezed. Ki kell válogatnia a rendetlenséget, és külön zónákat kell kialakítania a szemétnek, az újrahasznosítható tárgyaknak és az adományozott tárgyaknak. Ha ezt a lépést befejezte, egy rendezett garázs marad.

Miután a garázs rendezett, a tárgyakat a megfelelő helyükön kell tárolnia. Például az autóipari szerszámokat egy szekrényben, míg a kültéri szerszámokat a falon tarthatja. A hosszú távú tárolási tárgyakat is érdemes címkével ellátott, strapabíró műanyag dobozokban tárolni. Így elkerülhető a félreértés azzal kapcsolatban, hogy mi van a dobozban.

Egy másik nagyszerű módja a garázs szervezésének az, hogy házon kívüli fülkéket vásárol. Ez segíteni fog a kültéri tárgyak tárolásában. A garázsba műanyag tárolóedényeket is vásárolhat. Ezek a tárolók felcímkézhetők, és így gyorsabban megtalálhatja a tárgyakat. Ha nem tudja, mit vegyen a garázsába, nyugodtan kezdje kicsiben, és vásároljon néhány olcsó tárolási megoldást.

Először is érdemes leltárt készítenie a garázsáról. Többféle célra használja? Ha igen, akkor érdemes megfontolnia, hogy hány járműre van szüksége a parkoláshoz és egyéb tevékenységekhez. Azt is tartsa szem előtt, hogy a garázsok már nem csak autók számára vannak; mindenféle dologra használhatóak.

Miután meghatározta, hogy mely tárgyak a legfontosabbak, mindegyikhez ki kell jelölnie egy-egy helyet. Ez megkönnyíti a karbantartást. Emellett az új holmik számára is érdemes helyet elkülöníteni. Idővel ki kell majd dobnia néhány régi tárgyat, mert újakat fog vásárolni.

A polcok minden garázsrendezési terv elengedhetetlen részét képezik. Ez távol tartja a tárgyakat a padlótól, és megakadályozza, hogy leguruljanak. A polcok lehetnek szabadon állóak vagy a mennyezetre erősítettek. A polcok a szezonális tárgyak tárolására is hasznosak. Mindenképpen fontolja meg a befektetés gondolatát fogaslécekbe és polcokba, ha garázsát szeretné megszervezni.

A falra szerelt polcok segítségével maximalizálhatja a garázsban lévő helyet. Ezek olcsók és könnyen felállíthatók. Egy másik olcsó és kényelmes lehetőség a tárolóedények használata. Ezek függőlegesen egymásra helyezhetők, és felcímkézhetők tartalmukkal. A tárolók előnye, hogy nem foglalják el a padlóterületet.

Mielőtt hozzákezdene a garázs átszervezéséhez, gondoskodjon arról, hogy az egész teret kitakarítsa. Fertőtlenítőszerrel tisztítsa meg a területet, és szükség esetén acetonnal törölje le a tárgyakat. Akkor is érdemes fertőtlenítőszert használni, ha rozsdamentes acélból készült szerszámokat használ. A fertőtlenítőszer használatakor is ügyeljen arra, hogy jól szellőző helyiséget használjon. Az apró tárgyak rendszerezéséhez is érdemes átlátszó üvegeket használni. A tárolóhelyek feliratozásához használhat hordozható címkekészítőt.

Kapcsolódó cikkek

Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Miért vegyünk fűtőszőnyeget?

Íme, a legfontosabb előnyök.

Kandallók a történelemben: Az időtlen elegancia nyomában

Kandallók a történelemben: Az időtlen elegancia nyomában

A kandallók története hosszú időre nyúlik vissza, és az évszázadok során az otthonok központi fűtésének és a belső tér díszítésének fontos elemeivé váltak.

Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Az 5 legjobb idei tapétatrend: ezekkel a mintákkal érdemes díszíteni az otthonod

Ha hiszed, ha nem, a társadalmi változások is kihatással vannak rájuk.