Már a tojásban végezni kell a hímnemű kiscsirkékkel egy új német törvény szerint

Január elsejétől tilos a hímnemű kiscsirkéket kivégezni Németországban. Ez azt jelenti, hogy ha muszáj, már a tojásban végre kell hajtani rajtuk a “csirkeabortuszt”.
Már a tojásban végezni kell a hímnemű kiscsirkékkel egy új német törvény szerint

A hím csibék húsa sötétebb, rágósabb, ráadásul háromszor annyi maggal kéne táplálni őket, mint a tojókat. A nagyüzemi szárnyastenyésztők szempontjából ezért haszontalanok. Németországban azonban mostantól őket is megilleti a fájdalommentes halálhoz való jog.

Németország a törvénnyel úttörőnek számít az EU-ban. “Jó lenne, ha az Európai Unió egész területén bevezetnék, és emellett nagyobb hangsúlyt fektetnénk arra is, hogy idejekorán meghatározzuk a csirkék nemét” - mondta Otto Ripke, a Német Baromfitenyésztők Szövetségének elnöke.

Jelenleg erre a legszélesebb körben elterjedt módszer az embrió vizeletében található hormonok vizsgálata, ez azonban először csak kilenc nappal azután lehetséges, hogy a tojás fejlődésnek indul.

Sajnos, az embrió már a hetedik naptól képes fájdalmat érezni, így tehát arra is megfelelő módszert kéne találni, hogy már ezelőtt kíméletesen “elvetessék” a szárnyasokat.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen állati szokások

Furcsa állati szokások, amik már szinte hihetetlennek tűnnek

Az állatvilágban is történnek néha olyan dolgok, amikről nehéz elhinni, hogy valódiak. Pedig de mennyire, hogy azok!

Hogyan nyerhetünk több pályázatot?

Hogyan nyerhetünk több pályázatot?

Gyakorlatias tippek a siker eléréséhez