Már a tojásban végezni kell a hímnemű kiscsirkékkel egy új német törvény szerint

Január elsejétől tilos a hímnemű kiscsirkéket kivégezni Németországban. Ez azt jelenti, hogy ha muszáj, már a tojásban végre kell hajtani rajtuk a “csirkeabortuszt”.
Már a tojásban végezni kell a hímnemű kiscsirkékkel egy új német törvény szerint

A hím csibék húsa sötétebb, rágósabb, ráadásul háromszor annyi maggal kéne táplálni őket, mint a tojókat. A nagyüzemi szárnyastenyésztők szempontjából ezért haszontalanok. Németországban azonban mostantól őket is megilleti a fájdalommentes halálhoz való jog.

Németország a törvénnyel úttörőnek számít az EU-ban. “Jó lenne, ha az Európai Unió egész területén bevezetnék, és emellett nagyobb hangsúlyt fektetnénk arra is, hogy idejekorán meghatározzuk a csirkék nemét” - mondta Otto Ripke, a Német Baromfitenyésztők Szövetségének elnöke.

Jelenleg erre a legszélesebb körben elterjedt módszer az embrió vizeletében található hormonok vizsgálata, ez azonban először csak kilenc nappal azután lehetséges, hogy a tojás fejlődésnek indul.

Sajnos, az embrió már a hetedik naptól képes fájdalmat érezni, így tehát arra is megfelelő módszert kéne találni, hogy már ezelőtt kíméletesen “elvetessék” a szárnyasokat.

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Hogyan nyerhetünk több pályázatot?

Hogyan nyerhetünk több pályázatot?

Gyakorlatias tippek a siker eléréséhez

Hihetetlen állati szokások

Furcsa állati szokások, amik már szinte hihetetlennek tűnnek

Az állatvilágban is történnek néha olyan dolgok, amikről nehéz elhinni, hogy valódiak. Pedig de mennyire, hogy azok!