Ékszerek készítése kezdőknek

A kezdők is készíthetnek gyönyörű és stílusos ékszereket az online oktatóanyagok segítségével.
Ékszerek készítése kezdőknek

Sokféle gyöngy közül választhat, és megtanulhatja, hogyan kell felfűzni őket. A Beadaholic videós oktatósorozata a különböző gyöngytípusokra, azok méretére és formájára, a felfűzési anyagokra és az alapvető eszközökre összpontosít. A bemutató egy karkötő-projekttel zárul. Egy egyszerű gyöngyös nyaklánc könnyű projekt kezdőknek, de számos haladóbb technikát is megtanulhat.

A kezdéshez szükséged lesz néhány alapvető eszközre. Szüksége lesz egy ékszerészfűrészre, egy süllyesztővágóra, egy láncos fogóra, valamint egy lapos és egy kerek orrú fogóra. Gyakorlóanyagra is szüksége lesz. Segíteni fog, hogy gyakorolhassa a tervét, mielőtt kész darabot készítene belőle. Inspirálódhatsz egy meglévő ékszerből, vagy készíthetsz valami teljesen újat. Akárhogy is, gyönyörű ékszereket készíthetsz néhány alapvető eszköz segítségével.

A gyöngyékszerek a legkönnyebben elkészíthető ékszerek. A kézművesboltokban gyöngyök sokaságát találja. Bár a legtöbb gyöngy kerek, más formák is kaphatók. Az ékszerprojekt befejezéséhez gyöngyfűzőtűre és csatokra is szüksége lesz. Ha már elsajátította az alapokat, képes lesz elsajátítani a bonyolultabb technikákat, és gyönyörű ékszereket készíthet szerettei számára. Az ékszerkészítés egy szórakoztató hobbi, amely egyszerre lehet kifizetődő és jövedelmező. Ha tehát mindig is ki szerette volna próbálni magát az ékszerkészítésben, ez a hangoskönyv remek kiindulópont.

Egy másik eszköz, amire szükséged lesz, hogy a rendelkezésedre álljon, a drótvágó. Győződjön meg róla, hogy jó minőségű drótvágókba fektet, különben sok gondot okoz majd a használatuk megtanulása. A drótvágók drágák lehetnek, ezért szerezzen be néhányat, amely megfizethető, de könnyen használható. Vásárolhat lábkörömvágó ollót is a drótok vágásához, ha a helyi kézművesboltban nem kapható.

Miközben az ékszerkészítés alapjait tanulja, a legjobb, ha van egy útmutató, amelyre hivatkozhat. A kezdők megtanulhatják a gyöngykapcsolókat és azt, hogyan kell drótra tekerni őket, hogy nyakláncot alkossanak. A könyv kitér a különböző zsinórkötő anyagok típusaira is. A könyv tippeket és tanácsokat is tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan adhatja el alkotásait. Ha már biztos vagy a képességeidben, elkezdheted árulni a saját kézzel készített ékszereidet.

A lapos fogó nélkülözhetetlen ékszerész szerszám. Széles felületükkel és nem kúpos hegyükkel ezek a fogók megkönnyítik a huzalok kezelését. Valószínűleg két fogóra lesz szüksége, egy a drót formázásához, egy pedig a drót manipulálása közbeni megtartásához. Hogy elkerülje a huzal gyűrődését, mindig keressen sima felületet a pofák között. Így a drót nem lesz ügyetlen, amikor kiveszi a csomagolásából.

Szerző: czarekszer.hu

Kapcsolódó cikkek

Ékszerek készítése kezdőknek

Ékszerek készítése kezdőknek

A kezdők is készíthetnek gyönyörű és stílusos ékszereket az online oktatóanyagok segítségével.